Cigarettacsempész bandát számoltak fel

Hírösszefoglaló
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évig tartó felderítési munka eredményeként a vám- és pénzügyőrség, valamint a rendőrség munkatársai tegnap felszámoltak egy magyar–ukrán bűnszervezetet, amely cigarettacsempészésre és -értékesítésre szakosodott – tudatta közleményben Sipos Jenő, a VPOP szóvivője. A bűnszervezet 2009-ben és 2010-ben megközelítőleg 640 ezer doboz, összesen 400 millió forint értékű cigaretta illegális behozatalában és orgazdáknak való értékesítésében vett részt. A tegnap hajnali elfogási akció részeként az egyenruhások tizenöt helyen tartottak házkutatást. Azóta tizenegy magyar állampolgárt már előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, egy gyanúsított pedig őrizetbe került – fogalmazott Sipos.
A bűnszervezet további öt tagját már korábban elfogták. Ők 2009. május 17. és szeptember 9. között bizonyíthatóan tizenegy alkalommal kaptak ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát ukrán állampolgároktól, összesen 173 millió forint értékben, 318 ezer doboznyit, a zöldhatáron átjuttatva.
Az ukrajnai csoport feladata volt a megrendelt cigaretta illegális átjuttatása a határon, a magyar– ukrán–román hármas határjel térségében. Az ukrán elkövetők biztosítása, mozgatása és a magyar orgazdák megrendelésének közvetítése egy tiszabereki férfi vezette másik bűnszervezet feladata volt. Az együttműködést egy jánkmajtisi bűnöző által irányított csoport védte és szervezte. A nagy értékre, üzletszerűen elkövetett jövedéki orgazdaságért a gyanúsítottak nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak, de bűnszervezetben követték el cselekményüket, ezért a büntetési tétel felső határának a kétszeresét is kiszabhatja rájuk a bíróság – írta közleményében Sipos Jenő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.