„Cozma eldőlt, és többé nem kelt fel”

Velkei Tamás
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marian kihullott a verekedő bolyból, összeesett, mint egy rongy. Úgy nézett ki, mint aki soha többé nem kel fel. Nem is kelt… – mondta Uros Vilovszki a Veszprém Megyei Bíróságon zajló, Marian Cozma meggyilkolása miatti perben. Az MKB Veszprém kézilabdacsapatának szerb légiósa hozzátette: nem sokkal ezután másik csapattársa, Zsarko Sesum is összerogyott, s akkor azt gondolta: „Te jó ég, Sesum is meghalt!” Ezután Sztojka Iván harmadrendű vádlott, valamint az utcára ekkor kiözönlő több „kopasz, cigány” kezdte kergetni a sportolót, de sikerült elmenekülnie, miközben megpróbálta az őt üldözőt hátracsapva megütni, ám nem érte el.
Futás közben más tanúkhoz hasonlóan ő is hallotta, amint valaki kétszer is azt kiáltja: „Hozd a pisztolyt!” Később vissza akart menni a helyszínre, de útközben találkozott a horvát Ivan Pesiccsel, akinek nadrágja csupa vér volt, s azt mondta neki: „Vili, segíts, leszúrtak késsel!” (A sporttársát kórházba kísérő Vilovszki tettéért az eset után nem sokkal életmentőérmet kapott.) Kijelentette: semmilyen előzménye nem volt Cozma bántalmazásának, aki a barátnőjével volt elfoglalva.
2009. február 8-án NNG5 védett tanú az emeleti ablakból nézte az utcai verekedést, és több szúró mozdulatot is látott. Úgy emlékezett: az utca másik végén két férfi kergetett egy harmadikat, az üldözők ugyancsak szúró mozdulatokat tettek a hajszolt irányába. NNR1 védett tanú ugyancsak föntről azt látta, hogy a Cozma mellett guggoló alakot (Sesum) egy piros pólós egyén az épületből érkezve nagy lendülettel fejbe rúgja. A nyomozás során elé tárt fényképalbumból az illetőt Raffael Istvánként azonosította, azonban a bemutatások során már nem találta ismerősnek a garázdasági per egyik vádlottját.
NNG3 védett tanú úgy fogalmazott: a Patrióta lokálban a pultnál állva látta, amint sok „rosszarcú” ember érkezett a helyiségbe, akik úgy haladtak a tömegben, hogy szinte mindenki vállára odanyomtak egy „zsibbasztót”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.