Csalással is vádolják a baranyai uzsorást

Csibra Tibor
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb vádponttal, csalással is bővült annak a feltételezett uzsorásnak a bűnlajstroma, aki évekig rettegésben tartotta a Baranya megyei Ormánságban élőket. Gy. László pere tegnap folytatódott a Pécsi Városi Bíróságon, a vádirat szerint a terhelt az említett bűncselekményen kívül a hamis vád, a zsarolás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettét is elkövette – tudtuk meg Hajdu Istvántól, a bíróság szóvivőjétől. Az ügyeknek 43 sértettje és 120 tanúja van, utóbbiak azonban gyakran nem jelennek meg a tárgyalásokon. Az uzsorás két éve előzetes letartóztatásban van, de vélhetőleg a börtönből is megfenyegette áldozatait, mert a bíróság előtt azok sorra visszavonják a nyomozáskor tett vallomásaikat, igyekeznek kisebbíteni Gy. László bűncselekményeinek súlyát. Több sértett úgy nyilatkozott az utóbbi időkben, hogy a vádlott nem számolt fel kamatokat a kölcsönök után. A bíróság többüket kikérdezte a fenyegetésekről, de ők tagadták azokat. Gy. László ügyeiben a jövő esztendő elején születhet elsőfokú ítélet, a férfi akár 12 éves börtönbüntetést is kaphat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.