Csalókák az olcsó tarifák

Bodacz Péter
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid távon csábítók, hoszszabb távon veszélyesek lehetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál kínált alacsony tarifák, mert ezekből nem lehet megfelelő színvonalú szolgáltatást biztosítani. Az olcsóság hátulütőivel ráadásul később nem a szerződő félnek kell szembesülnie, hanem a balesetek károsultjainak – hívta fel a figyelmet a szombaton induló átkötési kampány árnyoldalaira a tegnapi tájékoztatón a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) főtitkára. Molnos Dániel szavai szerint a gazdasági krízisnek köszönhetően az elmúlt egy évben kevesebb gépjárművet értékesítettek, mint amennyit kivontak a forgalomból, így némileg szűkült a piac is. Ez pedig – hangsúlyozta a főtitkár – várhatóan fokozódó árversenyt eredményez a kampányban.
Megyeri Gábor, a Mabisz gépjárműtagozatának elnöke az elmúlt öt év tapasztalatai alapján vázolta a piaci helyzetet: míg 2005-ben 3,7 millió autó tulajdonosa kötött kötelező biztosítást, addig az idén ez a szám 4,1 millióra emelkedett. A díjbevétel 122 milliárd forintról 129 milliárdra nőtt, az átlagdíj pedig 32510 forintról 31330 forintra csökkent. A tagozatvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a jövő év elejétől 60 napról 45 napra csökken az az idő, ameddig az ügyfél késhet a díjak kifizetésével. A biztosítók szövetsége kezdeményezi a jogalkotóknál a hosszabb türelmi idő visszaállítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.