Decemberben kezdődik a Stohl-per

Hírösszefoglaló
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a Buda-környéki Ügyészség Stohl Andrást – közölte a távirati iroda. A hatóság négyoldalas vádiratát hétfőn vette át az illetékes bíróság. A közlekedési bűnügy tárgyalása – Léhmann Zoltán bíró vezetésével – várhatóan decemberben kezdődik. A bíróság szóvivője nem kívánt válaszolni arra a kérdésére, hogy kábítószer-fogyasztása miatt is felelősségre vonhatják-e Stohl Andrást, vagy az önként vállalt elterelés miatt ez a vádpont később sem merülhet fel.
Mint megírtuk, a nyomozást végző dunakeszi rendőrkapitányság vezetője, Kovács László szeptember 21-én bejelentette, hogy a rendőrség befejezte a munkát, s az iratokat vádemelési javaslattal a Budakörnyéki Ügyészségnek továbbította. A rendőrkapitány szavai szerint a kábítószerrel való visszaélés ügyében az elterelés vállalása miatt a nyomozó hatóság felfüggesztette az eljárást.
Emlékezetes, hogy Stohl András színész-műsorvezető 2010. május 8-án hajnalban autójával Budapestről Fót felé haladva áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött két szabályosan közlekedő személykocsinak, majd elhagyta a helyszínt. A baleset következtében egy ember súlyos, három pedig könnyű sérüléseket szenvedett. Később kiderült, Stohl ittas állapotban vezette autóját, a levett vér- és vizeletmintában tiltott pszichotrop anyag volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.