Eb-selejtezők és barátságos rangadók

Munkatársunktól
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel november 17. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos játéknapja, a székesfehérvári magyar–litván találkozó mellett még több mint kéttucatnyi barátságos mérkőzést, valamint két Eb-selejtezőt rendeznek. Utóbbiakon hazai győzelem várható, hiszen a „magyaros” E csoport két pont nélküli gárdája közül a Stuart Baxter helyett már Olli Huttunen irányította finnek jóval esélyesebbek San Marinónál, mint ahogy az F jelű hatos élére készülő horvátok is Máltánál.
A felkészülési derbik közül három emelkedik ki. Dél-Amerika állócsillagai, az argentinok és a brazilok Dohában csapnak össze, s előbbiek lehetnek motiváltabbak, hiszen bő fél évtizede, 2005 nyara óta képtelenek felülmúlni az örök riválist. A selecaóba másfél év szünet után térhet vissza Ronaldinho, harminc évével immár korelnökként. Londonban vizitálnak a franciák, ahol a megsérült John Terryt sorozatban negyedszer nélkülöző angoloknak is van mit javítani a renomén. A világbajnok Spanyolországnak ilyen gondjai nem akadnak, ettől még nehéz dolga lesz Lisszabonban a szomszédvár Portugáliával.

Mai program. Eb-selejtezők: Finnország–San Marino, Horvátország–Málta. Érdekesebb tesztmérkőzések: Argentína–Brazília, Portugália–Spanyolország, Anglia– Franciaország, Oroszország–Belgium, Bulgária–Szerbia, Hollandia–Törökország, Svédország–Németország, Románia–Olaszország.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.