Éhségsztrájk a rácsok mögött

2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték F. Józsefet, a Honvédkórház orvos ezredesét – tudta meg lapunk. Mint megírtuk, a főtisztet már jó ideje figyelte a Katonai Biztonsági Hivatal, a katonai ügyészség pedig a Honvédkórházban vette őrizetbe sikkasztás gyanújával. F. József osztályvezető főorvos munkahelyén és lakásán is házkutatást tartottak a nyomozók. Az eljárás információink szerint összefüggésben lehet egy gyorsdiagnosztikai laboratórium fejlesztése kapcsán felmerült bűncselekménnyel. A fejlesztés kedvezményezettje a Honvédelmi Minisztérium (HM) vagyonkezelésében álló HM EI Zrt., amely konzorciumot alapítva a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel és két magáncéggel nyert el több mint félmilliárd forintot az előző ciklusban a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól. A HM EI Zrt. közlése szerint a berendezés szakmai megvalósításáért 2008 decemberétől felelt a gyanúba keveredett személy. A gépészeti és biológiai biztonsági modulból álló fejlesztés jelenleg a gépészeti fázisban tart. A projekt befejezésére azonban még két év és jelentős források állnak rendelkezésre.
Paraizs József, F. József védője az MTI-nek kifejtette: „ügyfelét olyan bűncselekménnyel vádolják, amihez nem volt eszköz a kezében”. Közölte, az ezredes éhségsztrájkba kezd és csak vizet hajlandó fogyasztani, hogy így tiltakozzon meggyanúsítása és letartóztatása miatt.
Balogh Zoltán, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője a nyomozás érdekeire való hivatkozással lapunknak csak annyit tudott megerősíteni, hogy a vádhatóság valóban indítványozta egy személy előzetes letartóztatását egy október 26-i gyanúsítás alapján. A gyanú szerint ez a személy jelentős értékben, felbujtóként elkövetett sikkasztás bűntettét követte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.