Eindhoveni Oktoberfest

Hét mérkőzés, hét győzelem, hét gól, tíz gólpassz – ez Dzsudzsák Balázs hevenyészett októberi mérlege az öszszes mérkőzést, tehát a magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőit, valamint klubja, a PSV Eindhoven Európa-ligabeli derbijeit és holland bajnokijait tekintve. Honfitársunk klasszisteljesítményét ezek után természetesen elismerik a németalföldi sajtóorgánumok és társai egyaránt, ő pedig amondó, szerencsés, hogy csapatával együtt szárnyal.

Deák Zsigmond
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland futballbajnoki tabella élén nyolc győzelemmel és három döntetlennel álló PSV szerdán este Arnhemben verte 2-0-ra a helyi Vitesse-t. Az Eredivisie 11. fordulója után is veretlen eindhoveniek első gólja előtt Dzsudzsák Balázs adta az asszisztot a brazil Reisnek, majd maga is betalált a hálóba büntetőből. Nem csoda, hogy hivatalosan ő lett a mérkőzés legjobbja. „Megint Dzsudzsák volt a PSV nagy embere” – címezte tudósítását a Voetbalzone.nl nevű helyi internetes szakportál, amelynek szurkolói szavazása a tízes skálán 7,8-ra értékelte a magyar játékos teljesítményét. Az Algemeen Dagblad című napilap még múlt hétvégén, a Feyenoord 10-0-s kiütését követően tette be hat csapattársával együtt a forduló válogatottjába, s most az írta róla, hogy továbbra is kirobbanó formát mutat. A Voetbal International szakhetilap így fogalmazott: „Reis és Dzsudzsák, akárcsak a Feyenoord ellen, ezúttal is aranyat ért a PSV-nek.”
Ha ehhez hozzávesszük az egyik legismertebb csapattárs, Ibrahim Affelay minap a Nemzeti Sportnak tett nyilatkozatát – „Balázs remek srác, nagyon jó játékos, egyre fontosabb a PSV számára” –, valamint a további méltatásokat, elmondhatjuk, Dzsudzsák csillaga fennen ragyog. Állításunkat a statisztikai adatok is alátámasztják: honfitársunk hét októberi mérkőzésén – négy holland bajnokin, a DVSC elleni Európa-liga-derbin, valamint a válogatott két Eb-selejtezőjén – ugyanennyi győzelemnek volt tevékeny részese hét góllal (mi neki adtuk a Lokinak „fejelt” véletlen találatot is) és tíz gólpasszal.
Ezek után nem véletlenül mondta vidáman tegnapi érdeklődésünkre: „Lekopogom, valóban jól megy mostanában, soha életemben nem produkáltam még ilyen hónapot. Szép sorozatomból a válogatottban elérteket emelném ki, nekem legalábbis ez a legfontosabb. Amikor pár napja megkérdeztek, melyik volt a legszebb gólom a frissek közül, azonnal rávágtam, hogy a finnek elleni, vastag jeget törtem meg vele. A PSV-nél az a szerencsém, hogy egymással társul a csapat és magam jó szériája, ennél kedvezőbb párosítás nincs.” Felvetésünkre, hogy a bajnoki címvédő és szintén veretlen Twente elleni, szombat esti rangadón megkoronázhatná októberi teljesítményét, így válaszolt: „Itthon kell tartanunk a három pontot, ennek érdekében a helyzetkihasználás a legfontosabb, mert a Twente főleg a védekezést tartja szem előtt. Számomra különleges és csodálatos, de a csapat életében ez az október is csak egy a hónapok közül. Azért persze örömmel fogadom az ilyen jellegű interjúkat…”
Mi pedig örömmel érdeklődünk akár rendszeresen is hasonló témában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.