Elbocsátások a lellei jachtklubban

2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utcára került a minap a balatonlellei BL Yachtclub harminckét alkalmazottja, a CIB Bank ugyanis új üzemeltetőre bízta a 153 apartmanból, 140 vitorlásparkolóból, szállodából, étteremből és wellnessrészlegből álló, egész évben nyitva tartó objektum működtetését. Egy, a neve elhallgatását kérő informátorunktól megtudtuk: a tulajdonos indoklás nélkül, de jogszerűen mondott fel a dolgozóknak, akik – több ígéret alapján is – abban bíztak, hogy pályázat útján visszakerülnek a jelenlegi munkahelyükre. Ehelyett a tulajdonos a biztonsági őrökkel együtt kipakoltatta őket. Értesüléseink szerint utcára kerültek a kikötőmesterek is, akik a jelenleg is ott parkoló 140 értékes vitorláshajóra ügyeltek.
A CIB Bank Somogyi Hírlapnak küldött levelében az áll, hogy az új üzemeltető kiválasztásának célja a hosszú távú, átlátható üzemeltetés és a kellő bevétel biztosítása.
Balatonlelle polgármesterét is váratlanul érték a történtek. Kenéz István lapunknak elmondta, reméli, hogy az új üzemeltető felkeresi majd az önkormányzatot, és sikerül elérni, hogy legkésőbb tavasszal visszatérjenek munkahelyükre az elbocsátottak, akiknek a többsége balatonlellei lakos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.