Előzetesben a halálbrigád két segítője

Munkatársainktól
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc embert már meggyanúsított a rendőrség abból a társaságból, amelynek vezetője, V. Sándor négy embert ölt meg az utóbbi években hazánkban. A csoport nyolc tagja előzetes letartóztatásban van, egyikük szabadlábon védekezik. A nyomozók három hete vettek őrizetbe két férfit, az eddigi adatok szerint fegyverekkel látták el a sajtóban halálbrigádnak is nevezett csoportot – mondta el lapunknak Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A terhelteknél házkutatást tartottak, s a rendőrök egyikük kertjében elásott lőfegyverekre bukkantak. Az eddigi adatok szerint a két férfi adott el fegyvereket V. Sándornak. A két utóbb elfogott gyanúsítottat is előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
A brassói születésű V. Sándort és barátnőjét, T. Emesét a nyáron vették őrizetbe Monorierdőn. Előbbit azzal gyanúsítják, hogy tavaly Százhalombattán megölt, majd kirabolt egy ékszerészt, s végzett annak albérlőjével is. Májusban a csoport Budapesten elrabolt és meggyilkolt egy vietnami házaspárt.

Pontosítás. Lapunk szerdai számában tévesen közöltük, hogy a fent említett fegyverkereskedők őrizetbe vétele összefügg a cigánygyilkosságokkal. A hat áldozatot követelő támadássorozatot a Nemzeti Nyomozó Iroda tárta fel, a testület lezárta vizsgálatát, a példátlan bűncselekmények négy vádlottját hamarosan bíróság elé állítják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.