Emléknapok a Klebelsberg Kultúrkúriában

2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pesthidegkúton, a Klebelsberg Kultúrkúriában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fővédnökségével vasárnapig tartanak a Klebelsberg Kunó-, Dohnányi Ernő-, Tormay Cécile-emléknapok. A műsor már tegnap elkezdődött a Volt egyszer egy Napkelet című film ősbemutatójával. Százharmincöt éve, 1885. október 8-án született Tormay Cécile író, és ötven éve hunyt el Dohnányi Ernő zeneszerző, karmester, zongoraművész, ezért Jobbágyi Éva, a Tormay Cécile Kör vezetője Dohnányi–Klebelsberg–Tormay-eszszépályázatot hirdetett; az eredményhirdetés ma délután öt órakor kezdődik.
Mintegy húsz pályamunka érkezett, amelyek zöme a három kiemelkedő személyiség életművét értékelte, de jó néhány elemzés készült a Napkelet című folyóiratról is, amelynek Tormay Cécile haláláig a főszerkesztője, Dohnányi Ernő pedig a zenei rovatának munkatársa volt.
Az eredményhirdetés végén, ma este hét órakor Jókai Anna író, a Klebelsberg Kunó Emléktársaság elnöke adja át a Klebelsberg-díjat. Az ünnepség után a nézők megtekinthetik Józsa Judit kerámiaművész tárlatát és a művésznő Tormay Cécile-szobrát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.