Érdektelenség a tőzsdén

Hasonlóan a múlt héten tapasztaltakhoz, tegnap is általános érdektelenség jellemezte a hazai tőzsdét, se vételi, se eladási érdeklődés nem mutatkozott a Budapesti Értéktőzsdén.

Munkatársunktól
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő mutatója, a BUX index 0,03 százalékos emelkedéssel, 23153,66 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma alig 10,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napihoz képest. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője az MTI-nek elmondta: a papírok árfolyama alig változott, kivéve a Magyar Telekomot, amely 1,65 százalékos pluszban zárt. Ez jelentős fejlemény, figyelemmel az elmúlt hetek árfolyamcsökkenésére. A börze összforgalma alig haladta meg a tízmilliárd forintot, ami nagyon alacsony, és ebből a Magyar Telekomé 2,5 milliárd forint volt. A szakértő hozzátette: a külföldi hangulat nagyjából kedvezően alakult, fél-egy százalék körüli pluszok voltak a nyugat-európai tőzsdéken. Többek között ez is segített abban, hogy a csendes budapesti kereskedés ellenére a forint árfolyama erős maradjon. Ágoston Róbert, a Cashline Értékpapír Zrt. üzletkötője egyenesen érdektelennek nevezte a tegnapi kereskedést. „A BÉT lassan állóvíz lesz” – fogalmazott a kereskedő.
A Mol árfolyama az egymilliárd forintot alig meghaladó forgalomban 0,24 százalékkal 20700 forintra csökkent. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,17 százalékkal 5790 forintra esett, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 9 forinttal, 1,60 százalékkal 572 forintra erősödött. A Richter-papírok ára 100 forinttal 46600 forintra drágult, szektortársa, az Egis 1,83 százalékkal 22515 forintra gyengült.
Minimális mértékben gyengült a forint a bankközi devizapiacon. A tegnap hajnali kereskedésben az euró 270,60 forintot ért, délelőtt 11 óráig pedig tovább erősödött, folytatva a hosszú hétvégén a költségvetés bemutatása után megindult folyamatot. Később azonban korrigálni kezdett, s estére egy euróért már 271,50 forintot adtak. A forint piacán kivárás van, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (FED) ma jelenti be ugyanis gazdaságösztönző intézkedéseit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.