Európai uniós csúcs sok feszültséggel

Német nyomásra várhatóan a válságoknak a mostaninál jobban ellenálló gazdaságirányítási rendszert hagynak ma jóvá Brüsszelben. A tegnap kezdődött kétnapos uniós csúcs tegnapi ülésén José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke ugyanakkor azt egyértelműen kijelentette, a túlzott költségvetési hiányt felmutató országok esetében a szavazati jog visszavonása elfogadhatatlan.

2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországot képviselő Orbán Viktor tegnap többek között megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy uniós elnökkel és Donald Tusk lengyel kormányfővel. A magyar miniszterelnök a jövő év első felében esedékes magyar uniós elnökség kapcsán közölte, számít az európai munkaadók és munkavállalók együttműködésére.
Orbán Viktor rendkívül kedvezőnek nevezte, hogy a válságból való kilábalás idején Magyarország és Lengyelország követi egymást a soros elnöki pozícióban. A magyar kormányfő azt is elmondta, Nicolas Sarkozy francia elnök a csúcstalálkozó előtt a néppárti vezetők által tartott zárt tanácskozáson panaszkodott, hogy országát – mint nemzetet – az Európai Bizottság megsértette. A magyar miniszterelnök hozzátette, Sarkozy azt is elmondta, „Franciaországot nem lehet következmények nélkül sértegetni”.
Részletek a 8. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.