Falusi szálláshelyek kedvezményekkel

H O N F O G L A L Ó<br /><br />Péntektől egy héten át, november 7-ig hat hazai térség felsorolhatatlan tájegységén több száz falusi szálláshely, pálinkafőzde, turistaház, panzió, boros-, bio- és kézművesporta csábít őszi kimozdulásra. A Hazajáró hét szervezői tálcán kínálják felfedezésre a magyar vidéket, kedvezményekkel.<br /><br />

Klementisz Réka
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Görbe napok: Dunakanyar. Az országos összefogás mellett a Dunakanyar külön is ráerősít az őszi hetekre; a Vár a Dunakanyar! akcióban részt vevő szálláshelyek három éjszakát két éjszaka áráért kínálnak minden árkategóriában november 30-ig. Akik az akcióra hivatkozva szállnak meg a térségben, több látnivalót is kedvezményesen látogathatnak. Részletek a www.
varadunakanyar.hu oldalon.


Egy sajtlovag, egy színésznő, egy csúcsborászat és egy színészből lett polgármester. Ők adták az arcukat a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (Fatosz) s a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezéséhez, leginkább azért, mert hisznek abban, hogy van élet a végletekig pörgetett városi ritmuson túl is – ott van csak igazán. Szeretnék, ha látná a magyar lakosság azon bő háromnegyede is, amely – a KSH legfrissebb statisztikái szerint – idén még egyszer sem pakolta fel a családot legalább egy hosszú hétvége erejéig – főleg anyagi okok miatt.
Nádasdy Erika színésznő Kecskeméten született, a gyerekkorát Bugacon töltötte, később aztán úgy magával ragadta a nagyvárosi lét, hogy el sem tudta képzelni az életét a flaszteron túl. Ma falusi vendégházat vezet Egerszalókon. Mircz Nárcisz száznegyven hortobágyi kecske ura, Debrecentől nem meszsze sajtműhelyt üzemeltet, a sajtkultúra és a kistermelők felkent szószólója, a Magyar Sajtlovagrend tagja, a Magyar Sajtkészítők Kézműves Céhének alapítója. Elkötelezett gasztroharcos, esküszik a minőségre. A Vylyan szőlőbirtok két éve az év pincészete lett itthon és Dániában is, a villányi sikertörténet egyik motorja. Rátóti Zoltán neve pedig összefonódott Magyarfölddel, a kis őrségi faluval, ahová szerelemből költözött, aztán templomépítő polgármestere lett.
A jó bornak is kell a cégér alapon igyekeznek érvelni a magyar vidék mellett minden fórumon, a több mint 1800 szálláshelyet tömörítő Fatosz pedig így az iskolai őszi szünet és az újboros hetek zenitjére időzítve jó érzékkel megtoldotta a listát még egy nyomós okkal. A turisztikai akcióhét ideje alatt (október 29-től november 7-ig) tízszázalékos kedvezményt kapnak a vendégek minden, a kampányhoz csatlakozott szálláshelyen és vidéki szolgáltatónál. Aki ebben az egy hétben akár egy éjszakát vidéken tölt, május 31-ig további kedvezményekre jogosító Hazajáró-kártyát is kap. A kedvezmény lehet ingyenes tárlatvezetés, kerékpárkölcsönzés, kézműves-bemutató. Az akcióban részt vevő tájegységeket és a több mint ötszáz szálláshelyet a www.hazajaro.hu oldalon érdemes böngészni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.