Felfüggesztett börtönbüntetés Samu Tamásnak

MN-összeállítás
2010. 11. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte tegnap első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési képviselőt azért, mert 2008. március 15-én este Budapest Belvárosában a rendbontó tömegből a rendőrök felé dobott s egy rendőr pajzsába rúgott. A 24 éves honatya vádbeli cselekménye előtt néhány hónappal garázdaságot követett el, amiért 2008-ban 45 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték. Samu Tamás Gergő, aki a tavaszi választásokon került a parlamentbe, a nyomozás során tagadott, tegnap a bíróságon azonban elismerte a terhére rótt cselekményeket, s hangsúlyozta, megbánta tettét. A bíróság döntött arról is, hogy előzetes mentesítésben részesíti a honatyát, ami annyit jelent, hogy ha ez az ítélet jogerőre emelkedik, akkor Samu Tamás Gergő mentesül a büntetett előélethez fűződő joghátrányoktól. Az ítélet után a vád és a védelem egyaránt három nap gondolkodási időt kért, hogy döntsön a fellebbezésről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.