Felismerték Cozma vélt gyilkosát

Munkatársunktól
2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivan Lapcsevics szerb kézilabdázó a rendőrségi szembesítések során felismerte Marian Cozma támadói közül az elsőrendű vádlott Raffael Sándort, a másodrendű Németh Győzőt és a harmadrendű Sztojka Ivánt – hangzott el a Veszprém Megyei Bíróságon, ahol tegnap folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása. Lapcsevics, az MKB Veszprém volt kézilabdázója ismeretlen helyen tartózkodik, és nem jelent meg a tárgyaláson, így a bíró a rendőrségen tett vallomását olvasta fel. Marian Cozma román kézilabdázót 2009. február 8-án gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Lapcsevics vallomása szerint a barátnőjével táncoló Marian Cozma megtámadásának a diszkóban semmi előzménye nem volt. Egyszer csak megjelent 3-4 kopasz alak, és lökdösni, ütni kezdték a sporttársát, majd Cozma, Uros Vilovski szerb kézilabdázó és Lapcsevics is menekülni kezdtek a lokál alagsori helyiségéből. Elmondta: a tánctéren verekedők közül fent hárman-négyen bokszolóállást vettek fel, köztük volt Raffael Sándor első- rendű vádlott is. Ekkor Cozma tett egy-két lépést a cigányok felé, mutatva a sérüléseit, és kérdezte, miért támadták meg, ám azok szóba sem állva vele, újra neki estek.
Minden pillanatok alatt zajlott, Lapcsevics csak annyit látott a sötétben, hogy egy jajdulás után Cozma élettelenül a földre zuhant, a fölé hajoló Zarko Sesumot „egy kis kopasz” roppant nagy erővel fejbe rúgta, Uros Vilovskit pedig legalább húszan kezdték kergetni.
Marian Cozma barátnője, Claudia Ardelean sem jelent meg, vallomása szerint az eseményektől sokkos állapotba került, arra emlékszik, hogy Uros Vilovski igyekezett csitítani a verekedő bandát. Mire felért az utcára, kedvese már élettelenül feküdt a földön, véres pólóját felhúzva egy sebet látott a szíve tájékán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.