Feljelentették Gyurcsány Ferencet

Munkatársunktól
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Léhmann György ügyvéd feljelentette Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt – közölte a Magyar Hírlap. A feljelentés szerint 1994-ben a politikus lízingbe vette az államtól a kormányüdülőből kihasított balatonőszödi ingatlant, majd azt egy állami vállalat tíz évre visszabérelte tőle. A futamidő végén Gyurcsány cége maradványértéken megvásárolta a 100–200 millió forintot érő ingatlant. Az idei kormányváltás után az exkormányfő eladta a telket, az épületre már bontási engedélyt is kiadtak. A vevő Babylux Kft. szeptemberben továbbértékesítette az ingatlant, amelynek jelenleg a Gadaron Immo Kft. a tulajdonosa. A céget egy ciprusi postafiókcímen a Gadaron Limited jegyzi, amelyet egy nappal az ingatlan megvásárlása előtt alapítottak.
Szakértők szerint az őszödi ingatlan azért cserélt kétszer is gazdát, mert a második vevő már jóhiszeműnek számít. – Még egy banánköztársaságban sem lehetséges, hogy az állam tulajdonát egy hivatalban lévő miniszterelnöknek adja el. Ez az adásvétel jó erkölcsbe ütközik, ezért semmis – fogalmazott Léhmann György, aki feljelentésében az őszödi üdülőingatlanra is felhívta a legfőbb ügyész figyelmét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.