Fellépnek a futballhuligánok ellen

Vona Adrienn
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futballhuliganizmus nem maradhat következmények nélkül, biztonságos megoldást kell találni a problémára – jelentette be tegnap Samu István, a Magyar Labdarúgó-szövetség biztonsági bizottságának elnöke az idei kriminálexpó témáit bemutató sajtótájékoztatón. A tizennyolcadik nemzetközi biztonsági és informatikai, bűnmegelőzési konferenciát és szakkiállítást a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban tartják november 23–25-ig. A rendezvényen kiemelt szerepet kap a hazai futballhuliganizmus, aminek apropóját adja az is, hogy november 25-e a magyar labdarúgás napja. – Szeretnénk, ha a futballmérkőzések ismét családi rendezvények lehetnének, de ehhez a rendőrség mellett a bíróság, ügyészség támogatása is szükséges – fogalmazott Samu István. Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője, az MLSZ elnökségi tagja hozzátette: felmerült lehetőségként az is, hogy a futballhuligánokkal szemben gyorsított eljárást kell bevezetni, és már a meccseken fel kell lépni a rendbontókkal szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.