Feltámadt a Győr, hazai DVSC-vereség

Munkatársunktól
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre esélyeshez méltón kézilabdázott szombaton a Győri Audi ETO a női Bajnokok Ligája harmadik csoportfordulójában, így idegenben verte 34-30-ra a Krim Ljubljanát. A magyar bajnok végig vezetett a sérült Zácsik Szandrát még mindig nélkülöző szlovének ellen, szünetben például 19-14-re, majd nyolc-kilenc góllal is. A magyaroknál Görbicz, odaát a szerb Lekics lőtt tíz gólt – előbbi hétszer, utóbbi háromszor talált be akcióból –, mellettük a hétgólos Mravikova, valamint az ETO két kapusa, Pálinger és Lunde-Haraldsen nőtt a mezőny fölé. A D csoport másik találkozóján a házigazda orosz Zvezda Zvenyigorod 29-26-ra verte a horvát Podravkát, így a Győr, a Ljubljana és a Zvezda egyaránt négypontos, de az ETO két fő riválisát hazai pályán fogadja.
Ezt tette tegnap a DVSC is az Itxakóval a B kvartettben. A debreceniek 6-3-ra még vezettek, ám a spanyolok ekkor 6-0-s rohammal fordítottak, és mindvégig más sebességen kézilabdázva 32-27-re győztek. A csoport másik találkozóján az osztrák Hypo meglepetésre 28-23-ra nyert Lipcsében, így még minden nyitott. Ez azt jelenti, hogy a második helyért is meg lehet, de a KEK-nyolcaddöntőt érő harmadikért is meg kell küzdeni.
Az EHF-kupában a 32 közé jutásért a Vác pályaválasztóként 38-25-re intézte el a lengyel Gdyniát, ezzel két sima győzelemmel lépett tovább. A Békéscsaba viszont kilencgólos előnye dacára kiesett, mert 31-22-re kikapott Ljubljanában az Olimpijától, és az idegenben lőtt gólok az ellenfélnek kedveztek.

Fradi-dupla. Több mint két évtized elteltével kettős bajnoki mérkőzést rendezett a Ferencváros szombaton a Népligetben. A férfiak 30-28-ra verték a Balatonfüredet, a nők 28-27-re a Dunaújvárost, a győztes gólt négy másodperccel a duda előtt Tomori lőtte büntetőből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.