Feltörekvő Ferencváros

Radványi Benedek
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy állunk hozzá, hogy bajnokok leszünk – jelentette ki merészen Ambrus Tamás vezetőedző az FTC-Fisher Klíma vízilabdázóinak tegnapi, idénynyitó sajtótájékoztatóján. A tizenhárom év után hazatért olimpiai bajnok Varga I Zsolt szerint ez lépésről lépésre haladva elérhető, Varga Tamás viszont kissé óvatosabban fogalmazott: „Nem hiszem, hogy ez a gárda abszolút bajnokesélyes lenne, de legbelül a legnagyobb célt kell kitűzni. A bajnokság, mondhatni hatcsapatos, és a legjobb négy közé mindenképpen be kell kerülnünk.” A kétszeres olimpiai bajnok a LEN-kupa-győztes Cattaróból tért haza, az idei sorozatban a Fradi is már a nyolcaddöntőnél jár, s Varga Tamás szerint hivatott arra, hogy LEN-kupát nyerjen. A játékos elárulta, hazatérésében az is szerepet játszott, hogy így a válogatottság szempontjából szem előtt van.
Az FTC-Fisher Klíma tizennégyes keretében tizenegy új játékos található, Vargáékon kívül ideigazolt a horvát világbajnok Aljosa Kunac, s még két délszláv pólós, a center Szasa Misics és a Partizan Beograd volt kapusa, a magyar felmenőkkel rendelkező Braniszlav Mitrovics. Őket rutinos ob I-es pólósok és fiatal tehetségek egészítik ki.
A népligetiek vízilabda-szakosztálya igen dicső múltra tekinthet vissza: az elődök huszonegyszer nyerték meg a magyar bajnokságot, tizenhétszer a Magyar Kupát és a nemzetközi sikerek sem maradtak el: a KEK-et négyszer, az Európai Szuperkupát pedig kétszer hódították el. A maiaknak – akik az idei ob-es szezon pénteki, 1. fordulós programjában a Szentes ellen mutatkoznak be, egyértelmű győzelmi esélyekkel – fel van adva a lecke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.