FILMCSÍK

Muray Gábor
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai
Színes, feliratos, amerikai filmdráma, 103 perc, 2010. Rendező: Anton Corbijn. Forgalmazó: Palace Pictures. Nyilván George Cloney viszi el a filmet a hátán, amelyben Jack, a bérgyilkos épp letenné a lantot, amikor szorulni kezd körülötte a hurok egy vadregényes olasz kisvárosban.

Dobogó kövek
Színes, magyar játékfilm, 102 perc, 2010. Rendező: Martin Csaba. Forgalmazó: Drastique Kft.
Ebben a Barátok közt mélységű egész estésben debreceni fiatalok pénzt kerítenének, nem kifejezetten törvényes úton, tervük azonban balul sikerül. Nem mellékesen titokzatos „dobogó köveket” rejt egyikük dobogókői telke, lehet tehát kincset keresni.

Fűrész 3D
Színes, feliratos, kanadai–amerikai horror, 90 perc, 2010. Rendező: Kevin Greutert. Forgalmazó: Budapest Film. 3D-s fűrészelés és egyéb ínyencségek a széria hetedik epizódjában, a vér immáron arcunkba fröccsen. Lerágott csont.

Képzelt szerelmek
Színes, feliratos, kanadai romantikus dráma, 102 perc, 2010. Rendező: Xavier Dolan. Forgalmazó: Szuez Film Kft. Képzelt szerelem: birtoklás- és szexvágy Xavier Dolan háromszög-filmjében, egy férfi és egy nő versengése egy harmadik személyért Montreal fotóalbumvilágában.

Könnyű nőcske
Színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 92 perc, 2010. Rendező: Will Gluck. Forgalmazó: Intercom. A szokásosnál mélyenszántóbb tinidráma egy gimnázium életéről, a pletkya hatalmáról és a pubertáskori önbizalomhiányról.

Mindszenty – Szeretlek, Faust
Színes, magyar játékfilm, 100 perc, 2010. Rendező: Pozsgai Zsolt. Forgalmazó: Mokép.
Közös sors 1944-ben, a sopronkőhidai fegyházban: Jávor Pál végigvezeti Mindszenty Józsefet élete állomásain, beleértve a jövőt is, hogy a hercegprímás eldönthesse, vállalja-e a gyötrelmes életet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.