Fizetést kapnak a letartóztatottak

Félmilliárd forint értékben bontott fel különböző szerződéseket a Pécsi Tudományegyetem új gazdasági vezetése. Kiderült az is, hogy a vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásban lévők máig kapják egyetemi bérük egy részét.

Bóka Máté Ciprián
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhat gyanúsítottja van a pécsi egyetemen kirobbant vesztegetési ügynek. Mint a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes szóvivője, Csécsei Soma közölte, az áprilisban vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárás következtében jelenleg négyen vannak előzetes letartóztatásban december 2-ig a Pécsi Városi Bíróság döntése alapján.
Az Új Dunántúli Napló információi szerint ugyan felmentették vezetői pozíciójából az előzetesben lévő gazdasági igazgatót, de másik két, szintén letartóztatott, és az ügyben érintett egyetemi dolgozóval együtt máig megőrizhették közalkalmazotti jogviszonyukat. A lap szerint a fizetésként a bértábla szerint járó pénz felét kapják meg.
A gazdasági igazgatóság ugyanakkor az elmúlt hónapokban több olyan kontraktust is felbontott, amely még az előző rektori vezetés alatt tevékenykedő, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gazdasági főigazgató I. Gábor idején kötötték. Mindeközben az egyetem szenátusa minap tárgyalt a gazdasági főigazgatóság átalakításáról. Mint ahogyan a PTE honlapján is olvasható, az igazgatóság szervezeti és működési szabályzatának módosítását nem fogadták el, de az universitas vezető testülete – a struktúraváltás nélkül is – ragaszkodott a már előirányzott ötvenfős létszámleépítéséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.