Geskó Judit francia kitüntetése

Magas rangú francia állami elismerésben részesült Geskó Judit, a Szépművészeti Múzeum művészettörténésze. Geskó Judit a Művészeti és Irodalmi Rend tiszti fokozatát pénteken vette át a Francia Intézetben.

Munkatársunktól
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel a kitüntetéssel a francia kulturális tárca azon személyek előtt rója le tiszteletét, akik alkotásaikkal művészeti és irodalmi téren maradandót tettek, illetve hozzájárultak a francia kultúra terjesztéséhez. Geskó Judit, a múzeum XIX. és XX. századi gyűjteményének vezetője 1977 óta dolgozik a Szépművészeti Múzeumban. Több mint negyven kül- és belföldi kiállítás szervezése – köztük három Picasso grafikai kiállítás – fűződik a nevéhez. Kutatási területe a modern művészet és a klasszikus művészeti hagyományok közötti átjárások vizsgálata. A francia Művészeti és Irodalmi Rendet Geskó Judit a párizsi Musée d’Orsay és Musée du Louvre igazgatóinak a felterjesztése alapján kapta meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.