Gyenge teljesítmény

Nagyon alacsony forgalom mellett a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényei kivétel nélkül gyengültek tegnap. A BUX régiós szinten a leggyengébben teljesített. Előbb gyengült, majd stabillá vált a forint árfolyama a devizapiacon.

Munkatársunktól
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde fő részvényindexe, a BUX 249,73 pontos, 1,07 százalékos csökkenéssel, 23 011,77 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma igen gyengén alakult, 13,3 milliárd forint volt, a vezető részvények kivétel nélkül gyengültek az előző napi záráshoz képest. Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar tőzsde szembement a régióval. A BUX teljesített a leggyengébben, míg a prágai és a varsói tőzsdeindexek emelkedtek.
A távirati iroda összefoglalója szerint a Budapesti Értéktőzsdén az árfolyamok a pesszimista nemzetközi hangulatnak megfelelően csökkentek. A nagyon alacsony forgalom is a befektetők érdektelenségét tükrözte. A leggyengébb teljesítményt az OTP Bank részvényei és a Richter papírjai mutatták. A bankpapír a napi minimum közelében, a nagyobbik gyógyszergyári részvény pedig egyenesen a napi minimumán fejezte be a kereskedést.
A nemzetközi piaci hangulatot rontotta, hogy a tengerentúlon a korábban vártnál ma már visszafogottabb a monetáris enyhítéssel kapcsolatos várakozás: a Wall Street Journal értesülése szerint az amerikai jegybank szerepét is betöltő Federal Reserve (Fed) kötvényvásárlási programja néhány száz milliárd dolláros nagyságrendű lehet csak, szemben az ezermilliárdot is elérő piaci várakozásokkal.
A budapesti tőkepiacon a Mol-papírok ára 10 forinttal 20 690 forintra csökkent, az OTP-részvényeké 105 forinttal 5700 forintra esett. A Magyar Telekom árfolyama 1,03 százalékkal 578 forintra gyengült. A Richter részvényeinek értéke 800 forinttal 46 ezer forintra csökkent. Az Egis részvénye 0,46 százalékkal 23 ezer forintra erősödött.
A nemzetközi devizapiaci korrekciós folyamatokat követve előbb gyengült, később pedig stabilizálódott a forint árfolyama a bankközi devizapiacon. Az eurót tegnap este 275 forint körüli árfolyamon jegyezték a napközbeni 276 forintos és a kedd délutáni 274,81 forinthoz képest. Megindult a korábban felvett piaci pozíciók visszarendezése, így a dollár erősödni kezdett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.