Gyengélkedés és optimizmus a Synergonnál

Bodacz Péter
2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Profitcsökkenés és óvatos optimizmus egyszerre jellemzi az informatikai fejlesztésekkel foglalkozó Synergon-csoportot: a társaság 2010 első kilenc hónapjában 11,324 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, szemben a tavalyi azonos időszak 12,25 milliárd forintjával, míg ugyanezen időszakra számolva az adózás előtti veszteség 440,3 millió forint a 2009 első kilenchavi 163,3 millió után. Mint azt társaság vezérigazgatója, Litauszki Róbert tegnapi sajtótájékoztatóján kifejtette, bár a kormányváltással hónapokra leállt közbeszerzések hiányát mélyen érzik, a cégen belüli takarékoskodás később sem fog „amputációt” jelenteni. Várakozásai szerint érezhető lendület a legkorábban a jövő év első vagy második negyedévében lesz tapasztalható.
– Az elmúlt hónapokban első- sorban azok a beruházások kerültek a fókuszba, amelyek az Európai Unió támogatásával, a költségvetési szigorítások ellenére is megvalósulnak. A Synergon nyerte el a BKV közlekedési infrastruktúrafejlesztését, az igazságszolgáltatási informatikai rendszer, az E-Justice kiépítését és a védelmi infrastruktúrafejlesztésére kiírt tendert is – emelte ki Litauszki Róbert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.