Gyermek bérgyilkost keresnek Mexikóban

2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig nem találják a mexikói hatóságok a Morelos szövetségi államban tevékenykedő dél-csendes-óceáni drogkartell (CPS) megbízásából gyilkoló 12 éves fiút. Az El Ponchis néven emlegetett gyerek háromezer dollárt kap minden áldozatáért. A fiú egy fiatal bérgyilkosokból álló banda tagja, legidősebb társa is alig múlt 23 éves. Az El Negróként ismert Julio Hernandez parancsait követik, és a Beltrán Leyva, valamint a La Família kartellek ellen harcolnak az ország délnyugati része feletti ellenőrzésért. A rendőrség csak nemrégiben szerzett tudomást a fiú szerepéről, amikor egy rejtekhelyen számos, a banda tevékenységéről szóló dokumentumot és fotót találtak – közölte az El Nation.
A rendkívüli kegyetlenségéről hírhedt El Ponchis előszeretettel vágja el áldozatai torkát, hőstetteit társai videofelvételeken és fotókon örökítették meg, ezek közül többet az interneten tettek közzé. Némelyik holttest megcsonkításában a fiú mellett egy nőkből álló banda, a Las Chavelas is részt vett, ebbe a társaságba tartoznak a fiú nővérei is.
El Ponchis története nem számít egyedinek a térségben, a texasi–mexikói határ körzetében működő drogkartellek előszeretettel használnak gyerekeket és tinédzsereket piszkos ügyleteikhez, nemcsak csempésztetnek velük, hanem fegyveres támadásokban is bevetik őket. Ilyen például a Los Zetitas, azaz a Los Zetas banda ifjúsági tagozata, amelynek fő feladata a kémkedés és szükség esetén a fegyveres harc.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.