Gyurcsány-szidalom Orbán Viktornak

A Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció mint az MSZP-s új platformja pénteken zászlót bontott. Orbán Viktor démonizálásából nem volt hiány, 1956-os megemlékezés viszont nem fért bele a rendezvény kereteibe.

Bodacz Balázs
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elveimnek kedves társaim! – köszöntötte Vitányi Iván, az MSZP doyenje a Demokratikus Koalíció platform első nyilvános rendezvényén megjelent néhány száz idős embert és pár tucat fiatalt. A köszönést elsőre nem értette mindenki, a megfejtés azonban aránylag gyorsan terjedt, végül a taps sem maradt el. Az viszont egyöntetű tetszést aratott, amikor Marxot idézve arról beszélt: „a fejlődés vívmányaihoz való hozzájutás lehetősége nélkül nincs felemelkedés”. Molnár Csaba volt kancelláriaminiszter szavai a szocialisták idején bekövetkezett óriási nyugdíj- és fizetésemelésekről, valamint az autópályák hosszáról szintén nem váltottak ki komoly érzelmeket. A következő eszmefuttatása viszont igen: „Bárki bármit mond, nekünk van igazunk, akkor is, ha a többség máshogy látja”; a közönség ezt hallva már sikítozott. Beszélt arról is, hogy a baloldaliakat is eltántorították a Fidesz hazugságai, illetve arról, hogy teljes rendszerváltás kell az MSZP-ben. – Az Úr áldása lesz ezen a munkán – zárta szavait.
Gyurcsány Ferenc kertelés nélkül kivágta: Orbán Viktor hazudik is sikkaszt, építés helyett rombol, az önzés apostola, szemfényvesztő, nacionalista, őrült fantazmagóriák gyötrik, és hatalmi tébolyban szenved. – Sokan egyetértenek velem, néhányan talán szeretnek is – mondta, majd rutinosan hatásszünetet tartott, hívei pedig lelkesen megtapsolták. – Helyes, helyes! – bólogatott elégedetten Gyurcsány.
A tanácskozáson megjelent Mesterházy Attila pártelnök is, akit ováció fogadott, bár Gyurcsány szemmel láthatóan egyáltalán nem örült neki. A pártelnök a volt kormányfő beszéde előtt el is hagyta a helyszínt.
A Nézőpont Intézet új kutatásából kiderül, a válaszolóknak csak 16 százaléka véli úgy, hogy Gyurcsány lehet az MSZP megmentője. Ám Szeged polgármesteréről, Botka Lászlóról 46 százalék gondolja, hogy vezetésével megerősödhetnek a szocialisták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.