Hagyó Miklós kéz- és lábbilincsben

Munkatársunktól
2010. 11. 07. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a vádlottak és a magánvádló meghallgatásával folytatódott az a rágalmazási per, amelyet Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes indított a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szerdán menesztett vezérigazgatója, Bielek Péter, illetve lapunk munkatársa, Pilhál Tamás ellen.
A BKV-botrányba belebukott szocialista politikus azért perelt, mert lapunk áprilisban részleteket közölt Bielek Péter rendőrségen tett tanúvallomásából, amelyből kiderült, Hagyó, illetve Demszky tanácsadója, Mesterházy Ernő kézivezérelte az FKF Zrt.-t, ők szabták meg, kikkel kössenek szerződést, milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki, mely ügyvédi irodákat bízzák meg a legzsírosabb munkákkal. Például a pusztazámori hulladéklerakó gázkinyerésére kiírt pályázaton is előre megmondták, ki legyen a befutó, majd a tender után a nyertes hetvenmilliót utalhatott vissza a városházára Bielek – igazmondás terhe alatt tett – vallomása szerint.
Bielek Péter tegnap azt mondta: cikkünk tartalmilag tükrözte az általa tett tanúvallomást. A börtönből kéz- és lábbilincsben elővezetett Hagyó Miklós viszont azt mondta: megdöbbentette a cikk, és azt állította, akkor már hónapok óta folyt ellene intenzív lejárató kampány. Hozzátette: nem gondolta volna, hogy ilyen mélyre lehet süllyedni.
A következő, január 12-i tárgyaláson elsőfokú ítélet várható. Ismert, Hagyót májusban vették őrizetbe, majd tartóztatták le a BKV-s bűncselekmény-sorozat kapcsán, mivel a cég számos volt vezetője terhelő vallomást tett rá. Azóta börtönben ül. Az FKF Zrt. ügyében egy külön büntetőeljárás folyik; abban Hagyót eddig nem gyanúsították meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.