Hárman mulasztottak

Vigh Dániel
2010. 11. 26. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hárman biztosan mulasztottak a nyáron elhunyt motoros rendőr ügyében a rendőrség fegyelmi vizsgálata szerint – erősítette meg lapunknak az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a Független Hírügynökség hétfő esti információját. Ahogy azt lapunk is megírta, Telegdi Zsolt főtörzsőrmester augusztus 16-án szenvedett halálos balesetet az M1-es autópályán Tatabányánál azért, mert járműve nem volt megfelelő műszaki állapotban. A motor gumiabroncsai kopottak voltak, amelyről a rendőr korábban többször is tájékoztatta felettesét, mégis kivezényelték a vizes autópályára. Az eset után az országos rendőrfőkapitány feljelentést tett, és fegyelmi vizsgálat indult. Makula György, az ORFK szóvivője kérdésünkre elmondta, összesen tíz ember ellen indult nyomozás, közülük eddig három vétkessége bizonyosodott most be jogerősen. Két ember mulasztott, a motorkerékpárok mozgásával kapcsolatos ügyeleti napló, illetve ügyeleti adminisztráció területén. Hozzátette, a harmadik ember – akinek parancsnoki felelőssége is van az ügyben – súlyos mulasztást követett el a szóban forgó jármű műszaki állapotát vizsgáló szemlén. A többiek ügyében még folyik a vizsgálat, de előreláthatólag az év vége előtt lezárják a maradék hét esetet. Azt a rendőrség nem árulta el, hogy a három rendőr milyen büntetést kapott. A jogszabályok szerint az elmarasztaltakat lefokozhatják, fizetésüket is csökkenthetik vagy megrovást kaphatnak. Makula György emlékeztetett rá, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a hivatalba lépése utáni első vezetői értekezleten elrendelte a hatóság teljes gépjárműállományának felülvizsgálatát. A rendőrség szóvivője szerint a baleset óta elkezdődött a 354 rendőrségi motor felújítása, amelyek nagy része tavaszra már szolgálatba állhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.