Iszapügy: Orbán követi az eseményeket

Munkatársunktól
2010. 11. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangulatkeltés folyik Devecserben, ami nem a kormánynak árt, hanem a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak – reagált Nagy Anna kormányszóvivő arra, hogy a devecseriek a kormány katasztrófával kapcsolatos kártérítési intézkedései ellen tiltakoznának. A tervezett demonstrációt azonban a hónap végéig elhalasztották. Csenki Géza, a megmozdulás főszervezője egy lakossági fórumon megerősítette: ha konkrét ígéretet kapnak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy héten belül eljön hozzájuk személyesen, akkor nem tartanak tüntetést.
– Orbán Viktor rendszeresen tájékozódik a honvédelmi minisztertől és a katasztrófavédelmi kormánybiztostól a katasztrófa utáni kármentésről és a helyreállítás helyzetéről – tájékoztatott Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője tegnap. Eközben tovább szigorították az iszappal elöntött Devecserbe való bejutást, mert szennyező anyagot szállítanak Somlóvásárhelyről. A forgalomkorlátozást december 10-ig fenntartják. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összesítése szerint a katasztrófa sújtotta devecseriek közül ötvennyolcan jelezték, hogy másik ingatlanba költöznének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.