Iszlámellenes blokk formálódik az EU-ban?

Stefan Lázár
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb szembesítés. A német diplomáciai testület bűnszövetkezetként működött a nemzetiszocialista időszakban – erre a következtetésre jutott az a történészekből összeállított bizottság, amelynek még a Zöldek egykori külügyminisztere, Joschka Fischer adott megbízatást, világítsák át a hitleri külügyi hivatal munkáját. A szakértők arra a véleményre jutottak, hogy a külügyminisztérium a náci hatalmi politika hű kiszolgálója volt, s a holokausztért is felelős testület tagja befolyásos hivatalhoz jutott az NSZK-ban is.


Az iszlám előretörésének és a mozlim bevándorlás erősödésének a feltartóztatására törekednek Európa radikális jobboldali erői. E cél érdekében erőfeszítéseik hatásosabb koordinálására törekszenek. Gyakorlati lépésként az osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelezte, az integrációs nehézségekkel bajlódó Németországban önálló irodát nyitna, hogy elmélyítse együttműködését az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban működő úgynevezett Pro Mozgalommal, amely Kölnben – a tavalyi helyhatósági választás során – bejutott a városi tanácsba. E szervezet a tervezett mecset minaretjeinek magassága ellen folytatott sikeres kampányt. Azt követően, hogy néhány héttel ezelőtt az FPÖ huszonhat százalékos eredményt ért el a tartományi és helyhatósági szavazásokon, az ünnepi partin a kölni szövetségesek képviselői is részt vettek.
Közös erővel úgynevezett „patrióta mozgalom” létrehozásán fáradoznak, immár országos szinten.
Az együttműködés komoly európai háttérrel rendelkezik, az erősödő pártok egységes fellépésre törekszenek, hogy az Európa Parlamentben eltávolodjanak a néppárti frakciótól. Heinz-Christian Strache, az FPÖ elnöke az EU-n belüli népszavazásra törekszik Törökország társulásának megakadályozására. Az osztrák, belga, holland, dán, svéd, olasz és szlovák radikális pártok az eddigi – szerintük elhibázott – Európa-politika érvényesülését akarják feltartóztatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.