John D. Clark ártatlannak vallotta magát

Győr Ágnes
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagadta bűnösségét tegnapi tárgyalásán John D. Clark – mondta lapunknak a louisville-i kerületi bíróság szóvivője. Az amerikai férfi – akit egy hete adott ki hazánk az Egyesült Államoknak – legközelebb január 18-án köteles megjelenni a bíróság előtt. Addig az 56 éves vádlott előzetes letartóztatásban marad – fejtette ki Vanessa Armstrong. John D. Clarkot – akit hazájában 1300 pedofiltartalmú kép birtoklásával és internetes terjesztésével vádolnak – április közepén vették őrizetbe Budapesten. A férfit akkor már évek óta nemzetközi elfogatóparanccsal körözte a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), a terhelt a szervezet 100-as toplistáján szerepelt. Mielőtt elfogták, a vádlott angoltanárként dolgozott a XII. kerületi, Diana Utcai Általános Iskola és Gimnáziumban. Diákjai leplezték le, miután felismerték az FBI honlapján. A vádlott őrizetbe vétele után menedékjogot kért Magyarországon, ezt azonban a bevándorlási hivatal idegenrendészeti osztálya, majd jogerősen a Fővárosi Bíróság is elutasította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.