Jól fogytak a CIG-papírok

Hírösszefoglaló
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 9,3 milliárd forint tőkéhez jutott a CIG Pannónia biztosító a tegnap zárult részvényjegyzési időszakban. Az összes felkínált részvényt lejegyezték a kisbefektetők, így a meghirdetett nagybefektetői aukcióra már nem is került sor – közölte a társaság. A felkínált részvények közül 7,778 millió darabot 938, további 4,759 milliót pedig a kedvezményes 750 forintos áron jegyeztek a kisbefektetők. A cég haladéktalanul intézkedik az új részvények forgalomba hozatala révén megvalósított tőkeemelés cégbírósági bejegyzéséről, és a cég valamennyi törzsrészvényét bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére.
A kisbefektetői jegyzési időszak október 11-től október 22-ig tartott. Az időszak során a kibocsátó által nyilvánosan forgalomba hozott új részvények teljes mennyiségét, azaz mind a 10 850 000 darabot, az értékesítő részvényesek által felkínált 1 950 511 darab törzsrészvényből pedig 1 687 781-et, tehát összesen 12 537 781 megszerezhető részvényt – a megszerezhető részvények 97,9 százalékát – jegyezték le, így az értékesítés a tájékoztató értelmében sikeresnek minősül.
A Portfolio.hu szerint tekintettel arra, hogy csaknem 13 ezer magánbefektető jegyzett a biztosító részvényeiből, az utóbbi húsz év egyik legsikeresebb kibocsátását hajtotta végre a CIG Pannónia biztosító.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.