Jövőre a MOB visszakapja a jogosítványait

MTI
2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jövőre visszakapja összes jogosítványát – jelentette be tegnap Molnár Zoltán, a szervezet főtitkára a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) közös, kétnapos tatai értekezletén. Az új rendszerben a MOB határoz az olimpiai felkészülés támogatásáról, a klubok műhelytámogatásáról, az utánpótlás-nevelésre fordítandó állami forrásokról, a Gerevich-, valamint a Bay Béla-ösztöndíjakról. Ezenkívül különválasztják a versenyzők és az edzők támogatását, a hasonló eredmények között megszüntetve a pénzügyi megkülönböztetést. Molnár Zoltán kiemelte: a jövő évi támogatások bázisát az idei, immár a 700 millióval megemelt állami támogatás jelenti majd, az utánpótlásprogramokkal és az ösztöndíjakkal együtt nagyjából 4,5 milliárd forint jut a versenysportra – mindezt a MOB fogja folyósítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.