Kamuti szerint is Borkai Zsolt a favorit

MTI
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk már korábban megírta, hogy az olimpiai bajnok tornász, Győr polgármestere, Borkai Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztének első számú várományosa, majd tegnap Kamuti Jenő, a MOB elnökségének tagja, a szervezet korábbi főtitkára egy reggeli televíziós interjúban ugyanezen meggyőződésének adott hangot.
Kamuti úgy fogalmazott, osztja Molnár Zoltán elnöki jogkörrel felruházott főtitkár véleményét, amely szerint nem lesz nagy verseny a MOB november 20-i elnökválasztó közgyűlésén. A döntésig ugyanis megszületnek azok a háttér-megállapodások, amelyek alapján erős és konszenzusos vezetőt választhatnak. „Hivatalosan ugyan még talán nem lehet kijelenteni, de azt hiszem, egyszemélyes jelentkezés lesz” – mondta, hozzátéve, bár még akár a választás színhelyén is jelentkezhet jelölt, erre nem lát semmi esélyt. Kamuti a legfontosabb feladatok között megemlítette, hogy a hagyományoknak megfelelően kell szerepelni az olimpián, s bár másfél év alatt e tekintetben nem lehet sokat tenni, a magyar sport struktúráját olyan irányba kell átalakítani, hogy finanszírozható legyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.