Kényszer szülte, felemás fiatalítás

2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegyi II Ádám, Maklári Erik, Orbán Attila (Fehérvár), Szappanos Dávid (Vasas) – négy újoncot is avatott a magyar jégkorong-válogatott a hét végén Székesfehérvárott megrendezett Telenor Kupán. Bár ilyen erős lenne a honi utánpótlás, ám inkább a kényszer szülte a fiatalítást. Szuper Levente és Kóger Dániel a tengerentúlról, Vas János Svédországból eleve nem tudott hazajönni a tornára. Palkovics Krisztián és Benk András sérülés miatt maradt ki a keretből, a felkészülés alatt Kovács Csaba és Holéczy Roger csatlakozott hozzájuk, a franciák ellen Peterdi Imre kapott ütést a kezére, így tegnap az osztrákok ellen már ő sem öltözött be.
Öt meghatározó és három biztos embere nélkül a magyar válogatott csak hullámzó teljesítményre képes. Ennek jegyében pénteken 4-2-re kikapott az egyik, majdani áprilisi vb-csoporttárstól, Japántól, szombaton 5-2-re legyőzte az A csoportba az elmúlt években beleerősödött Franciaországot, tegnap pedig szoros meccset vívott a szintén az elitbe tartozó Ausztriával a tornagyőzelemért. A kedvező körbeverés miatt a 3-1-es vereség is összességében második helyet ért. Ennél fontosabb, hogy a hét vége alapján egy ütős sora (Tokaji, Horváth, Sofron, Vas M., Ladányi) van a válogatottnak, ami nem újdonság. A fiataloknak még van hová fejlődniük, avagy akad munka bőven.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.