Kgfb: szerény siker a legolcsóbbaknál

Munkatársunktól
2010. 11. 25. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig felmondott és megkötött új kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási (kgfb) szerződésekből a legnagyobb gyarapodást a K&H Biztosító mondhatja magáénak – derül ki a Netrisk.hu internetes alkusz legfrissebb közleményéből. A portálon megkötött első 120 ezer kgfb-szerződés elemzése alapján a legtöbb biztosítást az eddig is piacvezető Allianz és a K&H Biztosító kötötte, nagyjából fele-fele arányban, de míg előbbi ügyfélszáma az azonos mértékű szerződésbontás miatt lényegében stagnál, a K&H mintegy harmincezer új szerződésére kevesebb mint tízezer elvesztett jut. A dobogó harmadik fokán az újonc Astra áll 13 500 új szerződéssel. Az elemzés szerint a romániai székhelyű biztosítótól egyelőre tartanak az ügyfelek: kevesebb mint feleannyi szerződést kötött a társaság az első két hétben, mint ahányszor a díjszámítás során a legkedvezőbb árat adta. Hasonlóan nagy a visszautasítási arány a Közlekedési Biztosító Egyesület (Köbe) esetében. Az Astra után az egyesület adja a legkedvezőbb árakat, ám elsősége esetén minden második ügyfél drágább biztosítóval köt inkább szerződést. A Köbe a számottevő elutasítás dacára a kampány negyedik legsikeresebb szereplője.
A Biztosítás.hu szakportál várakozásai szerint az autósok 50-55 százalékát érinti az idei biztosítóváltás, aminek köszönhetően a tavaly novemberi 25 ezer forintról újabb mélypontra, 18 ezer alá csökkenhet a kgfb-átlagdíj. Ez 10-15 milliárd forintos megtakarítást jelent az autóstársadalomnak. Hogy érdemes váltani, jól mutatja az alkuszcég példája: az eddigi legnagyobb összeget, mintegy 318 ezer forintot takarított meg egy fővárosi férfi a biztosítóváltással. További érdekesség, hogy idén a casco díja is megkezdte mélyrepülését, a szolgáltatás esetében ugyanis két hét alatt több mint negyven százalékkal estek az árak. A korábbi, átlagosan 90-95 ezer forintos éves díjak 50 ezer forint alá csökkentek, köszönhetően annak, hogy egyes, kötelező díjaikat elkalkuláló és a versenyből emiatt kiszoruló biztosítók e téren igyekeztek kompenzálni kiesésüket. A Biztosítás.hu a gépjárműmárkákra is készített statisztikát, amiből kitűnik, hogy az alsó- és középkategória használói cserélik le előszeretettel eddigi szolgáltatójukat: az Opel- és a Suzuki-tulajdonosok állnak az élen, őket követik a Volkswagen, a Ford és a Renault használói.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.