Kilátásban az átütemezés

Hírösszefoglaló
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztosra veszi a nemzetközi befektetői közösség tagjainak több mint a háromnegyede, hogy valamelyik euróövezeti tagállam belátható időn belül adósságtörlesztésének átütemezésére kényszerül, arra viszont csak kevesen számítanak, hogy egy vagy több ország kilép a valutaunióból. A Royal Bank of Scotland befektetési alapkezelők körében elvégzett széles körű felmérésének tegnap ismertetett és az MTI által idézett eredménye szerint a megkérdezettek 77 százaléka számol azzal, hogy a következő három évben az euróövezet valamelyik tagállama kénytelen lesz későbbre halasztani az adósság törlesztését.
A felmérésben szereplők válaszainak átlaga alapján a befektetők a legnagyobb – 58 százalékos – eséllyel Görögország bedőlését jósolják, utána Írország következik, átlagosan 47 százalékosra taksált törlesztésleállási kockázattal – tette közzé a nemzeti hírügynökség. Arra a kérdésre, hogy a következő három évben számítanak-e valamelyik euróövezeti tagállam kilépésére a valutaunióból, húsz százalék igennel, nyolcvan százalék nemmel válaszolt. Az igennel válaszolók a legnagyobb eséllyel Görögország távozását jósolták, de a megkérdezettek között voltak olyanok is, akik Németország kilépését sem zárták ki. A görög pénzügyminiszter az elemzői várakozásokra válaszul úgy nyilatkozott, hogy országa tagja marad az eurózónának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.