Marihuánát csempésztek

Nagy Áron
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc vietnami állampolgár ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – tájékoztatott közleményben a hatóság. Az ügyben, előzetes adatgyűjtést követően október 9-én a reggeli órákban, Budapest XI. kerületében fogtak el négy vietnami állampolgárt. Egyikük személygépkocsijában huszonhat kilogramm, vákuumcsomagolt marihuánát találtak a nyomozók. A rendelkezésre álló adatok szerint az elfogott csoport tagjai a kábítószert Csehországból csempészték hazánkba. Ezzel egy időben további négy vietnami állampolgárt fogtak el, akik egyikének bérelt lakásában további tíz kilogramm cannabisszármazékot és a kábítószer csomagolásához, méréséhez, porciózásához szükséges eszközöket találtak. Az előállított személyek a megalapozott gyanú szerint rendszeresen csempésztek Magyarországra jelentős mennyiségű drogot, amit Budapesten értékesítettek. Az NNI jelentése szerint nemcsak a szállítókat, hanem a deponálását, megrendelését szervező személyt, valamint a csoport vezetőjét is sikerült elfogniuk. Az összesen lefoglalt 36 kilogramm kábítószer együttes értéke mintegy hetvenkétmillió forint.

Kábítószer-termesztők Kácson. Kábítószer-termesztésből és -eladásból tartotta fenn magát egy fiatal pár Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A díler férfit és további két társát a bíróság a napokban előzetes letartóztatásba helyezte. Az adatok szerint a 35 éves drogkertész évek óta termesztette a vadkendert; kácsi otthonának melléképületében több mint 100 tő különböző méretű növény volt a házkutatás idején – közölte a rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.