Megemlékezések a határokon túl is

Hírösszefoglaló
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ürügy volt az 1956-os forradalom a román kommunista hatalom számára, hogy befejezze mindazokat a kegyetlenségeket, amelyeket az erdélyi magyar értelmiségen 1945-ben nem sikerült végrehajtania – mondta a Brassóban tartott megemlékezésen Toró Tamás, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) helyi elnöke. Snagovban – Nagy Imre egykori fogságának színhelyén – Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet megkoszorúzta a mártír miniszterelnök szobrát Budai Richárddal, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség bukaresti szervezetének elnökével. A délvidéki magyarok eközben Szabadkán ünnepeltek, ahol Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tartott ünnepi beszédet.
A kárpátaljai magyarság emlékünnepségét Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartották, amelyen részt vett Lezsák Sándor is. Az Országgyűlés alelnöke közölte: ’56 tiszta forradalma és szabadságharca egy évszázadokra visszanyúló magyar történelmi folyamat huszadik századi fordulópontja volt, méltó az elődök elszántságához.

Üzenet. Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke üzenetében azt írta: a magyar forradalom hosszan tartó hatásai egész Kelet-Európában előrevitték a szabadság ügyét, eljuttatva a szabadság fényét az elnyomás legsötétebb szegleteibe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.