Megizzadt Harasztiban a Kaposvár

Munkatársunktól
2010. 11. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap és ma tizenhárom mérkőzést rendeztek, rendeznek a labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért. Az NB I-esek közül csak a Szolnok búcsúzott az előző körben – a harmadosztályú Tisza Volán verte ki –, két első osztályú gárda, a Zalaegerszeg és a Budapest Honvéd viszont már korábban biztosította nyolcaddöntős tagságát. Tegnap pedig további három első ligás alakulat csatlakozott hozzájuk, hiszen a következő eredmények születtek: Barcs–Győri ETO 1-7, Dunaharaszti–Kaposvár 1-2 (hosszabbításban), Cegléd–MTK 0-5.
Ma tíz párban folytatódik a játék az alábbi menetrend szerint: Gyirmót–Pápa, Lipót–Haladás, BKV Előre–Siófok, Bőcs–Újpest, Tisza Volán–Vasas, Tiszakanyar– Kecskemét, Nagyecsed–DVSC, Tiszabecs–Eger – mind 14.30, Pécs– Paks 17.00, REAC–Ferencváros 18.00. A szereposztásból kitűnik, hogy legalább egy alacsonyabb osztályú egylet továbbjut, a Tiszabecs–Eger találkozó győztese. Korántsem biztos azonban, hogy a többi összecsapáson bejön a papírforma, a Paks például megszenvedhet Pécsett, vagy akár a Ferencváros is a REAC vendégeként. A hazaiakat ráadásul az egykori Fradi-játékos Mátyus János dirigálja, valószínűleg kettőzött becsvággyal.
A legjobb 16 közé jutásért november 2-án vívják az utolsó meccset, ekkor a Bognár György által trenírozott Baja fogadja az NB I-ben listavezető Videotont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.