Megszenvedett a DVSC

Munkatársunktól
2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Szolnok már az előző körben kiesett, még mindig tizenöt első ligás csapatnak maradt esélye arra, hogy bejusson a labdarúgó Magyar Kupában a legjobb tizenhat közé. A Budapest Honvéd és a Zalaegerszeg korábban, a Győri ETO, az MTK és a Kaposvár kedden teljesítette e feladatot, tegnap pedig újabb tíz párban folytatódott a küzdelem. Az egyetlen alsóbb osztályú szereposztásban a harmadvonalbeli Eger 3-1-re nyert Tiszabecsen, a megyei első osztályba sorolt házigazdánál.
A többi kora délutáni találkozón bejött a papírforma, jobbára kilencven perc is elegendő volt a döntéshez: Lipót–Haladás 2-5, Bőcs–Újpest 1-5, BKV Előre–Siófok 1-2, Tiszakanyár–Kecsemét 0-3, Tisza Volán–Vasas 1-3.
A Pápának már meg kellett szenvednie az NB II-ből feljutásra pályázó Gyirmót otthonában, és 1-1-es döntetlen után csupán büntetőkkel lépett tovább, de ennél sokkal nagyobb meglepetés, hogy a bajnoki címvédő DVSC ugyancsak 1-1-gyel zárt Nagyecseden, és végül 11-esekkel sikerült 8-7-re felülkerekednie. Pedig már érett a meglepetés, 1-0-ra vezetett, ráadásul Luis Ramos kiállítása miatt emberelőnybe is került az NB III-as házigazda. Ám Szilágyi Péter kicsikarta a döntetlent, ami a hosszabbításban sem változott, így jöhettek a tizenegyesek. Kabát Péter fölé lőtte a magáét, de egy hazai hiba miatt ez még bocsánatos bűnnek számított, majd a kilencedik sorozatban Máté Péter találata hozta meg a Debrecen továbbjutását.
A Paks nem túlórázott a másodosztályú Pécs otthonában, de a feljutásra ácsingózó vendéglátó nem is adta olcsón a bőrét, a tolnaiak végül 1-0-lal mentek tovább. Pikánsnak ígérkezett a Ferencváros fellépése a REAC-nál, ha másért nem, a rákospalotai edző, az egykori Fradi-futballista Mátyus János személye miatt. Az FTC azonban komolyan vette a mérkőzést, kevés kétséget hagyott az erőviszonyokat illetően. Az első félidő derekán ugyan Morales még szerencsés góllal szerzett vezetést, mert lövése megpattant egy védőn, így hullott a hálóba, ám szünetre már 3-0-s különbség alakult ki, és a zöld-fehérek végül könynyedén győztek 5-0-ra. A harsány kilencedik kerületi szurkolótábor örömét fokozta, hogy hosszú sérülése után ismét pályára léphetett Dragóner Attila. A középhátvéd csereként állt be a második félidőben.
Ezzel a nyolcaddöntő tizenöt résztvevője megvan, hozzájuk csatlakozik november 2-án a tizenhatodik, a Baja–Videoton találkozó győztese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.