Megtévesztő nyilatkozatok a HP-től

Dénes Zoltán
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 25-ig a támogatásra jogosult 180 ezer gazdálkodóból több mint 35 ezernek már kifizette a területalapú támogatás előlegét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), a Hewlett– Packard Magyarország (HP) Kft. azonban még nem indította újra szolgáltatását – közölte tegnap az MVH. A maximálisan kifizethető 114,65 milliárd forintból eddig majdnem 30 milliárd forintot utaltak át a támogatásra jogosult földtulajdonosoknak.
Az állami kifizető ügynökség a múlt héten hívta fel a figyelmet arra, hogy az informatikai társaság akadályozza a magyar gazdák pénzhez jutását, ugyanis egyoldalúan felfüggesztette szolgáltatásait, s emiatt kénytelenek kézzel kitöltött adatok alapján utalni. A HP állította: bár az MVH több hónapos hátralékban van a szolgáltatási díj kifizetésével, újraindította szolgáltatását. A hivatal ezt határozottan cáfolta. A kormányváltást követő átadás-átvétel során vizsgálat indult a céggel kötött szerződések ügyében, aminek eredményeként a hivatal büntetőfeljelentést tett. A HP és az MVH először 2003-ban kötött szerződést hálózatiszoftver-fejlesztésre, aminek értelmében 2005 után a szoftver, a jogosultságok és a forráskódok egyaránt az MVH tulajdonába kerültek. A két fél 2006-ban azonban újra szerződést kötött, amelynek értelmében az MVH már csupán felhasználói jogosultságot kapott ugyanazon szoftverhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.