Megváltozott az IMF hangja

Összeborulásról ugyan szó sincs, de a jelek szerint egyre jobban megérti a kormány gazdaságpolitikai alapvetéseit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) – a szervezet és a nemzetgazdasági tárca tárgyalássorozatát lezáró tegnapi sajtótájékoztatón legalábbis erre lehetett következtetni.

Nagy Vajda Zsuzsa
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christoph Rosenberg, a valutaalap magyarországi tárgyalódelegációjának vezetője például sikerként értékelte, hogy hazánk nem szorult rá a hitelkeret utolsó részleteinek lehívására – bár azt azért megjegyezte, hogy ehhez nemcsak a kormány munkájára, de a pénzügyi piacok egyensúlyba kerülésére is szükség volt. Kiderült, hogy az IMF-nek a bankadóval és a magán-nyugdíjpénztári befizetések átmeneti leállításával kapcsolatban is csupán elvi aggályai vannak. Az IMF szakembere a kormány intézkedéseit bátornak, de kockázatosnak minősítette.
Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára megerősítette, hogy erre az esztendőre teljes az összhang a kormány és az IMF között, ám a kabinet magasabb gazdasági növekedéssel számol, mint a világszervezet. – A következő hetekben a minisztérium átadja a valutaalap képviselőinek azokat az információkat, amelyek eltüntetik az IMF fennmaradó kételyeit – jelentette ki.
Továbbiak a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.