Nagyváradról érkezik a Tragédia

2010. 11. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Csaba Tragédia című koreográfiájával érkezik Budapestre a Nagyvárad Táncegyüttes, akik ma este hét órakor a Hagyományok Háza (I., Corvin tér 8.) színháztermében lépnek fel. A táncjáték nem követi ugyan a madáchi mű történetét, de felhasználja azt egyfajta ürügyként az önkifejezésre, a reflexiókra, amelynek témája a férfi és a nő, illetve a harmónia keresése, megtalálása, elvesztése. A színpadon néptáncot láthatunk a Kárpát-medencéből és a Balkánról, magyart, cigányt, románt egyaránt. A zene is népzene, illetve ahhoz erősen kötődő, ahogy a jelmezek, viseletek is a néphagyományban eredeznek, a koreográfia mégis bonyolultabb, mint egy egyszerűen színpadra felvitt autentikus ízű egyveleg. Bár modern magasművészet, kiáll az egyre pusztuló hagyományos kultúra mellett. Az előadás után workshop és táncház várja az érdeklődőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.