Napi sajtószemle

MN
2010. 11. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

guardian.co.uk
Mit sem jelent a magyar hatóságoknak, hogy Geréb Ágnes igen tapasztalt szülész-nőgyógyász és az otthon szülés nemzetközileg elismert szakértője – írja a baloldali brit napilap, amely szerint a gyermeküket otthon megszülni kívánó nők szabályozás nélküli környezetben találják magukat, és minden szülésznő, aki segítséget ad nekik, törvényt sért.


DIE WELT
Németországban és Európában növekszik a felháborodás a külföldi vállalatokat sújtó magyarországi különadó miatt – írta a német konzervatív napilap, amely szerint a berlini külügyminisztérium úgy véli, biztosítani kellene, hogy a pótlólagos megterhelés ne egyoldalúan a külföldi befektetőket sújtsa. Axel Nitschke, a Német Kereskedelmi és Iparkamara külgazdasági igazgatója azt mondta, a konszerneket sújtó új adó árt a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatóságába vetett bizalomnak és veszélyezteti a vállalatok készségét új beruházások indítására.


ÚJ SZÓ
A szlovákiai államnyelvtörvény megsértése miatt pénzbüntetést kapott a révkomáromi városi televízió – számolt be a pozsonyi napilap. A szlovák televízió és rádió tanácsa azért sújtotta pénzbírsággal a Com-média Kft.-t, mert az általa működtetett révkomáromi városi televízió kizárólag magyar nyelven sugárzott két hirdetést. A társaságnak 136 eurójába fog kerülni a két, államnyelven nem sugárzott reklám.


SME.sk
Bugár Béla, a Most – Híd párt elnöke a szlovák liberális napilapnak adott interjújában bírálta azt a kezdeményezést, hogy szavazójogot kapjanak a magyar állampolgársággal is rendelkező határon túli magyarok. Veszélyes precedenst teremt, ami elgondolkodtatja az uniós tagállamokat, hogy európai kontextusban mit jelenthet ez – mondta a magyar–szlovák formáció vezetője, hozzátéve: Orbán Viktorral nem tud beszélni ez ügyben. Bugár szerint a Fidesz úgy kerüli pártját, mintha leprások lennének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.