Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szó
Nem távolították el, hanem csak egy kupakkal letakarták a fasiszta Hlinka Gárda jelképét Szvatopluk nagymorva fejedelemnek a pozsonyi várban felállított szobrán, közölte a pozsonyi magyar napilap. A kettős kereszt eltávolítása feltétele volt annak, hogy az alkotás a helyén maradhasson. A szobor sorsáról dönteni hivatott szakértői bizottság tagjai nem tartják kielégítőnek a megoldást.

Financial Times
Miközben Japán abban reménykedik, hogy a csúcstalálkozón enyhíthetik az ismét kiéleződött területi vitát, a brit lap Medvegyev demonstratív vizitjére emlékeztet. Az orosz elnök e keménykedő kiállással nemcsak határozottan válaszolt az orosz javaslatokra tett tokiói elutasításokra, de immár 2012-re készülve az otthon róla kialakult Nyugat-barát imázst is igyekezett ellensúlyozni. Medvegyev ellátogat a Kuril más vitatott hovatartozású szigeteire is.

Gazeta
A kapcsolatok elmélyítéséért cserébe Európa tisztességes választásokat vár Lukasenkótól, fogalmazta meg a lengyel és a német külügyminiszterek tegnapi látogatásának fő üzenetét a lengyel liberális lap. A szerkesztőségi cikk szerint a belorusz elnök önteltsége nem engedi meg, hogy ne az első fordulóban nyerjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.