Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 11. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The New York Times
Másfél évi megpróbáltatás, betiltott demonstráció és gumibotozás után békésen tüntethettek a jelenlegi orosz hatalom bírálói, számol be az ellenzék ezúttal engedélyezett szokásos hó végi megmozdulásáról lelkesülten az amerikai liberális lap. Mint a tudósító megállapítja, a szerény akciót az aktivisták szédítő változások előjelének tartják, s a jövőben a kerítések eltávolítását, majd tiltakozó menet engedélyezését követelik az új moszkvai polgármester megválasztása óta engedékennyé vált hatóságoktól. Az ellenzék soraiban közben törést okozott a hirtelen jött gesztus: Eduard Limonov nemzeti bolsevikjai megvetik a 800 fős korlátozást elfogadó jogvédőket, s ennek megfelelően bele is kötöttek a rendezvényt biztosító rendőrökbe.


The Chosunilbo
Nem akarja elvenni Vlagyimir Putyin lányát az a koreai férfi, akiről a koreai sajtó pénteken cikkezett, mondta az érintett. Több mint tíz éve ismerem Kátyát, de nincsenek házassági terveim. Mindössze 26 éves vagyok, s túl korainak tartom a házassággal foglalkozni, mondta a szöuli lapnak Jun Dzsong Gu nyugalmazott admirális fia. A szóbeszédet tagadta Vlagyimir Putyin szóvivője is.


The Times Of India
Egy év alatt több mint harmincezer indiai távozott Melbourne-ből az egyre veszélyesebb rasszista indíttatású támadások miatt, írja a pánindiai napilap. Az Indiai Diákok Ausztráliai Szervezetének szóvivője szerint mintegy húszezren Kanadába költöztek, a többiek a viszonylag békés Sydney, Adelaide vagy Perth felé vették az irányt. Melbourne ma olyan, mint Kampala Idi Amin uralkodása idején, aki az indiaiakat kiűzte Ugandából sikereik miatt, mondta a lapnak egy diák.


Sunday Mirror
Aranyszínű Kalasnyikov gépfegyverrel pózol a Facebook oldalán található fotón a brit titkosszolgálat vezetőjének lánya, jelentette a kínos esetet a brit tömeglap. A fegyver valószínűleg Irakból származik, s Szaddám Huszein egykori arzenáljából való.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.