Napi sajtószemle

MN
2010. 11. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berliner Zeitung
A kör négyszögesítését akarja végrehajtani Orbán Viktor, aki igyekszik 3,8 százalékon stabilizálni a költségvetés hiányát, egyúttal csökkenteni a lakosság nagy részének az adóját – írja a német baloldali lap, emlékeztetve, hogy a kormányfő eredeti terve az volt, a deficit növelésével finanszírozza az adócsökkentést, csakhogy ez megbukott az EU és az IMF vétóján. Ezután következett a bankadó, majd most a válságadó, amelyek népszerűek a magyar lakosság körében, de kérdéses, vajon alkalmasak-e arra, hogy meggyőzzék a hitelezőket a magyar gazdaság új irányvonaláról?


Kommepcaht.ru
A Jukosz-ügy megszokottá vált, az orosz emberek már oda sem figyelnek, s a hatalmi elitre bízták az intézkedést – írja a Kommerszant annak kapcsán, hogy az ügyészség 14 évi szabadságvesztés büntetést kért az egykori olajkonszern főrészvényesére, Mihail Hodorkovszkijra és üzlettársára, Platon Lebegyevre. A vád megalapozottságát firtatva évődőn megjegyzi, az ügyészek nem találják abszurdnak, hogy annak a kőolajnak az eltulajdonítását hozzák fel, amellyel kapcsolatban a belőle származó bevétellel elkövetett adócsalás miatt a két vádlottat már elítélték.


Rzeczpospolita
A tragédia rádöbbenthette a társadalmat arra, amit amúgy is tud, de nem nagyon akart tudomásul venni, fejtegeti a lódzi politikai gyilkosság tanulságait taglalva a lengyel jobboldali lap. Arra, hogy az ideológusok képmutatása, a társadalom jókra és rosszakra felosztásának gyakorlata nem ismer határt. De arra is, hogy nincs kiút az őrület spiráljából, ha a két nagy politikai erő a győzelem biztos tudatában totális háborúra készül, s ennek a harcnak első áldozata az igazság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.