Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2010. 11. 29. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

derStandard.at
Védelmébe veszi Paul Lendvait (akiről olyan iratok láttak napvilágot, miszerint önként segítette a kommunista diktatúrát) az az osztrák liberális napilap, amelyben a publicistának külön rovata van. A kommentátor úgy látja, „Magyarország-ellenesnek” az számít, aki kritikus Orbán Viktorral szemben. A lap szerint a Heti Válasz „rágalmazási hadjáratot” folytat a publicista ellen, és a hetilapban közölt fakszimilék „nem bizonyítanak semmit”.

krónika
A budapesti nemzeti színházi román ünneplés híre, és az erre érkező magyar felháborodás egy olyan időpontban érkezett, amikor hihetőnek kezdett tűnni, hogy a két nép, a két ország egymásra van utalva, hogy soha nem volt olyan jó esély az együttműködésre, mint jelenleg – írta a kolozsvári napilap. A szerző szerint az ünneppel kapcsolatos indulatok nem segítik a dolgok rendeződését.

új magyar szó
A bukaresti lap vezércikkében felteszi a kérdést: mennyire hiteles az az anyaországi publicista-agitátor vagy politikus, aki a román nemzeti ünneptől nem tud aludni? Mitől legitim az ő nagy magyar fájdalma – éppen az övé, aki a Trianon óta eltelt 90 évből azt az akárhányat többségi nemzettagként élte le abban az országban, amelynek a neve Magyarország?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.